Nye eventur på Munch-museumet

munchNår man bor i Oslo er det ikke vanskelig å få med seg mye god kunst. I forrige uke tok jeg turen til Munch-museumet for å se nærmere på en av mine store helters arbeider.

Munch-museumet er en viktig institusjon i Oslo, og besøkes hvert år av tusenvis av turister. Det er synd at ikke flere Oslo-borgere tar turen innom. Dette bestemte jeg meg for å gjøre noe med.

Fantastisk samling
Munch-museumet ligger på Tøyen i Oslo. Her finner man over 1100 av Edvard Munchs malerier. I tillegg har de utstilt mange av hans andre arbeider. Alle disse verkene ble testamentert til Oslo kommune av kunstneren selv i 1940. Jeg ble svært imponert over den omfattende samlingen som er utstilt her. Etter min oppfatning er Munch den største norske maleren gjennom tidene. Dette kan også konstateres ut ifra hans enorme berømmelse i utlandet. Malerier som ”Skrik” og ”Madonna” er verdenskjente, og mennesker i de fleste land kan gjenkjenne disse motivene. Selv om jeg hadde store forhåpninger på forhånd så ble jeg veldig positivt overrasket. Kunsten overgikk rett og slett alt jeg kunne ha forventet. Det er nok noe helt spesielt med å se maleriene på så nært hold.

Det er altfor mange nordmenn som ikke noen gang har vært innom Munch-museumet. Derfor vil jeg oppfordre alle som har mulighet til å komme seg dit. Dette er virkelig en opplevelse som sitter igjen etterpå. Alle nordmenn bør se den store malerens verker en gang i løpet av livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *