Littegrann bilprat

Bilen min er en Chrysler Voyager som jeg angrer på at jeg kjøpte. Nå matte jeg dra til Ryds bilglas Norge for å reparere frontruta mi. Det forundrer meg hvor mange underlige feil som dukker opp til stadighet i denne bilen.

ryds-bilglass

Dette med ryds bilglass var bare en steinsprut, men noen ganger skjer mer underlige ting. Som for eksempel at en ledning mellom elektronikken og startreleet hadde dårlig kontakt. Ved flere anledninger var bilen umulig å få start på, men når bilen var på et verksted og kunne bli reparert var feilen stort sett ikke å finne. Til slutt (endelig) virket feilen permanent og ved teknisk feilsøking bke problemet omsider løst. Det eneste som gjennstår er å lure på hvor neste feil dukker opp.

Girkasser

Girkassene på disse bilene er jo en historie for seg selv. Min bil er en 2.8 crd, den største og mest utstyrte modellen med 2,8 liters turbodiesel, automatgear, sotede ruter, 7 seter, aircodition og stereo. Motoren er visstnok en Fiat-motor. Et tungt beist i støpejern. Men den er kraftig i draget og har vist seg å være solid nok. Det er verre med girkassen. Det er en firetrinns sak med en litt snodig utveksling. Første og andre gir er relativt korte, mens tredje er laaangt. Så kommer fjerde gir på toppen.

Uansett når du trenger kraft girer den til tredje, mens første og andre er for i gangkjøring og ekstreme situasjoner. Alt myknes ut med momentomformeren. Problemet er ikke funksjonen av girkassen. Problemet er at den går i stykker. Dette skjedde for meg.

Bilen har bare gått 76 000 km da girkassen begynte å lage lyder. Jeg visste at noe kom til å gå i stykker. Jeg tok meg god tid, før det gikk helt galt, slik at jeg kunne kjøre bilen selv til verksted. Etter mange mail og telefoner fikk jeg en pris på 40 000 kroner for bytte. Det er ikke så verst, alt tatt i betrakning, men det er mer enn nok til å unngå automatgirkasser og spesieløt å unngå chrysler.

Nå er frontruta god og kvelden kommer. Jeg trenger å sitte ned med litt lesestoff. Det er en blogg jeg har fått dilla på i det siste som du må ta en kikk på. Det er en som heter wheelman.blogg.no. I historikken er det uendelig mye rart. Ta en kikk der! Så ses vi igjen snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.