Forberedelser til middagsfest

Vi har lovet Ole og Line å invitere de til en middag, slik at de vil se det nye huset vårt, så nå planlegger vi for fullt. Vi tenkte vi ville prøve å gjøre noe litt mer moro av det hele, slik at det blir gratulasjoner til svangerskapet samtidig. Det vil ikke være en gigantisk fest selvfølgelig, men litt finere enn en standard middag håper vi å kunne sette sammen. Det vil bli en herlig treretters måltid og noen fin innredning!

Den siste bruk av terrassen for i år
Vi tenkte faktisk bruke vår overbygde uteplass for siste gang i år. Det er veldig kaldt nå, men det fungerer godt med infrarød varme – så vi vil sannsynligvis se til å varme opp rommet skikkelig i løpet av dagen, slik at vi kan sitte ute selv om kvelden. Det vil være mange stearinlys også, og noen tepper for bekvemmelighet. Men de absolutt kuleste ting vil være hvordan vi har tenkt å dekorere med hjelp av våre paviljonger.

I løpet av sommeren så har vi vanligvis våre paviljonger utendørs, men nå tenkte vi att vi fortsatt skal ta in dem fordi de vil overleve vinteren bedre på den måten. Da kom vi på ved en tilfeldighet at ”Hvorfor ikke pynte opp et spisebord i paviljongen?”. Så nå har vi fått orden på den i en veldig fin måte, og svært uvanlig. Jeg tenkte på å få opp belysning som vil henge ned som en vegg fra den ene siden også, men da må jeg først gi meg opp til loftet og finne boksen med julelys. Jeg vet at vi kjøpte lysene mens vi bestilte paviljonger fra www.trademax.no. Kanskje har jeg tid denne helgen, vi får se.

En overdådig meny med inspirasjon fra Kypros
Jeg har også satt sammen en tre-retters meny som jeg vil lage, og jeg har tatt inspirasjon fra det kypriotiske kjøkken (Fordi jeg elsket det da vi var der på ferie sist). Her er hvordan menyen vil se ut

  • Forrett
    En kremaktig geitost som jeg friterer i lag med sukker, havre og honning. Over denne har jeg litt sirup og ved siden av så er det litt stekte grønnsaker.
  • Hovedrett
    Rack av lam servert med søtpotet frites, tzatziki og en god salat.
  • Dessert
    En herlig baklava servert med vaniljeis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *